En fullutrustad veterinärklinik

OM OSS

CITYVETERINÄREN MALMÖ

Om Cityveterinären

Cityveterinären är en privatägd klinik i centrala Malmö. Vi öppnade kliniken 2011 och har sedan dess erbjudit kvalitativ djurvård till humana priser. Vi har specialistkompetens inom hunden och kattens sjudomar och utför allt från enklare kirurgiska ingrepp till mer avancerade. Läs mer om inriktningarna som våra veterinärer har under fliken personal. Hos oss ska du känna dig trygg och får följa samma veterinär under hela vårdprocessen. Välkomna att kontakta oss.

I vår shop säljer vi friskfoder och medicinska foder från Hill’s, Specific och Royal Canin. Vi säljer även fodertillskott, schampo och andra hund- och kattartiklar. Saknar du något i vår butik är det bara att säga till så tar vi hem det åt dig. OBS, vi tar ej emot kontanter pga säkerhetsskäl.

BOKA TID
CITYVETERINÄREN MALMÖ

Tjänster

Röntgen är ett viktigt komplement till övriga undersökningar för att vi ska kunna ställa en korrekt diagnos. Vi använder oss av digital framkallning vilket innebär att vi snabbt kan läsa av bilderna och ägaren kan få ett utlåtande direkt på kliniken.

Läs mer

Många hundar och katter har problem med munnen och tänderna. Liksom hos människor kan det orsaka obehag och smärta. Därför rekommenderar vi att alla hundar och katter bör undersöka sina tänder minst en gång i sitt liv. Läs mer om de olika tandproblemen under respektive flik på kunskapsbanken.

Läs mer

Blodprov

Vi har ett eget laboratorium där vi kan analyser blodprover och vid akuta fall få svar omgående.

Öroncytologi

Om vi misstänker öroninflammation kommer vi att ta ut en öroncytologi för att kunna leta efter bakterier och svamp. Du får oftast svaret medan du väntar.

Urinprov

Vi analyserar urinprov oftast medan ni väntar. Om du ska lämna in ett urinprov ska det helst inte vara mer än en timme gammalt för att vi bland annat ska kunna titta efter urinkristaller.

Hudskrap

Som en del i en hudutredning kan vi ta hudskrap för att leta efter parasiter.

Vaccinationer
Du är välkommen att boka tid för vaccinering av din hund, katt eller kanin.
Förutom de vanligaste vaccinerna har vi även vaccin mot rabies, leptospiros, herpes och borrelia.

Passutfärdande
Ska du resa med ditt djur? Vi hjälper dig att utfärda ett husdjurspass, rabiesvaccination och eventuell avmaskning. Tänk på att det är ditt ansvar som djurägare att ta reda på vilka krav som gäller för resa till och från det aktuella landet.

ID-märkning
Enligt lag måste alla hundar i Sverige vara ID-märkta och sedan registreras i Jordbruksverkets Hundägarregister. Det finns inget krav på att katter ska ID-märkas, men det är lättare att hitta ägaren till en bortsprungen katt om den är märkt. Man kan välja mellan örontatuering eller mikrochip, men om du ska resa utomlands med ditt djur krävs märkning med mikrochip.

Kloklipp
Vi hjälper dig gärna att klippa klorna på ditt djur. Det går bra att ringa till kliniken och boka en tid.
Vissa djur är mycket nervösa och oroliga när de ska klippa klorna, det kan då vara nödvändigt att sedera djuret. Ring oss för mer information.

Rakning av tovor
Ibland händer det att katter som varit bortsprungna kommer hem med tovor i pälsen. Dessa kan vara mycket obehagliga för katten och gör ont om man försöker kamma ut dem. Vi kan hjälpa dig att raka bort tovorna. Ring oss för mer information.

  • 55%

    Hund

  • 41%

    Katt

  • 4%

    Smådjur

CITYVETERINÄREN MALMÖ

Statistik över behandlade djur

CITYVETERINÄREN MALMÖ

Nyheter

Tandkampanj 20% rabatt på tandpaket vecka 5-8 januari 30, 2024

Under vecka 5-8 2024 har vi 20% rabatt på våra tandpaket för hund och katt. Tandpaketet inkluderar narkos, undersökning, tandstensborttagning, puts och full tandröntgen.  

Läs mer

Har du några frågor eller funderingar?

Tveka inte att höra av dig till oss! Om ditt ärende är akut, ring oss direkt på 040-616 00 03