20% PÅ HUNDVACCIN

Vi har fått in ett par extra parti av hundvaccin. Mellan v 34-37 (22/8-16/9) kommer vi därför erbjuda 20% rabatt på Leptospiros vaccin samt hundens nasala kennelhostevaccin KC, enskilt eller i kombination men hundens valpsjuke/hepatit/parvo vaccin. (e.g. det samma som hundens “årliga” vaccination)

Du är välkommen att boka tid på 040-616 00 03

Nobivac L4: 160 kr (ordinarie pris 200 kr)
Nobivac KC: 224 kr (ordinarie pris 280 kr)
Nobivac DHP+KC: 256 kr (ordinarie pris 320 kr)

LEPTOSPIROS
Leptospiros är en bakteriesjukdom som kan drabba både människor och djur. Den förekommer framför allt i varmare klimat i varmt stillastående vatten, men kan även smitta via direktkontakt mellan smittade djur. Sjukdomen kan drabba både lever och njurar och i värsta fall vara livshotande. För hundar som ska resa utomlands, fram för allt söderut, rekommenderas vaccination mot Leptospiros. Vaccinationen består av 2 injektioner med 4 veckors mellanrum och sedan årlig revaccination. Fullt skydd uppnås efter 3 veckor. Här kan du läsa mer om sjukdomen. http://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/leptospiros-hund

KENNELHOSTA
Kennelhosta är en mycket vanlig och smittsam luftvägssjukdom hos hund som kan liknas lite vid kikhosta hos människa. Sjukdomen kan orsakas av flera olika virus och bakterier. Det finns både vaccin i injektionsform och ett som man ger direkt i nosen som heter KC som innehåller både hundens Parainfluenzavirus och bakterien Bordetella bronchiseptica. Många hunddagis eller hundpensionat önskar att man vaccinerar med KC för att ge hundarna ett så brett skydd som möjligt. Tänk på att personer med nedsatt immunförsvar ej ska vara i kontakt med hundar som vaccinerats med KC i 6 veckor efter vaccinationen.