Ina Malmkvist

Legitimerad Veterinär

Jag heter Ina och är en av veterinärerna som jobbar på Cityveterinären i Malmö.

2010 tog jag min veterinärexamen från Köpenhamns Universitet - LIFE och jag började jobba på Cityveterinären 2012 och 2016 blev jag klinikchef.

Tidigare har jag bland annat jobbat på Djursjukhuset i Malmö och några mindre kliniker i Skåne. Det var mycket bra erfarenheter men jag känner att arbetet på en liten klinik passar mig bättre.

Sedan jag tog min examen har jag gått flera externa utbildningar och kurser inom bland annat tandvård, mjukdelskirurgi, grundläggande ultraljud, sårvård och ophtalmologi (ögonsjukdomar).

På kliniken jobbar jag mycket med tandvård och kirurgi, men jag tycker även att det är intressant med de små smådjuren, sårvård och den åldrande patienten.

Just nu har jag två egna hundar och på min fritid tycker jag om att träna bland annat agility, nosework och shejping. Jag är även utbildad hundinstruktör och håller kurser i
grundläggande lydnad.

Du och ditt djur är välkomna in att träffa mig och mina kollegor på Cityveterinären.

//Ina Malmkvist
Leg. Veterinär

Ida Taavoniku

Legitimerad Veterinär

Jag heter Ida Taavoniku och arbetar som veterinär på Cityveterinären.

Jag tog min examen i veterinärmedicin vid Köpenhamns Universitet - LIFE 2013. Direkt efter utbildningen började jag arbeta på Djursjukhuset i Hässleholm. Våren 2015 kände jag att jag ville prova på att arbeta på en mindre klinik och började då arbeta här på Cityveterinären.

Jag är uppvuxen med djur och hemma har vi både katter och höns. Just katter brinner jag lite extra för. Jag vill gärna vidareutbilda mig inom kattens sjukdomar och ultraljud.

Jag trivs på Cityveterinären då vi både kan göra mer omfattande utredningar men samtidigt har jag möjlighet att ge ett personligt bemötande till både djurägare och patienter. Det betyder mycket för mig att kunna följa mina patienter och deras djurägare under hela deras tid som kunder hos oss.

Jag har varit föräldraledig ett tag, men är nu tillbaka på Cityveterinären igen. Mig träffar ni mest ute på polikliniken där jag tar emot både sjuka och friska patienter då friskvård också är ett viktigt inslag i vardagen på kliniken.

MVH,
Ida Taavoniku, Leg. veterinär

Helena Augzell

Legitimerad Djursjukskötare

Helena är legitimerad djursjukskötare från Skara. Hon har tidigare erfarenhet från Djursjukhuset i Malmö.

Mikaela Åkesson

Djurvårdare

Utbildad djurvårdare vid Svalöfs lantbruksskola. Hon har tidigare erfarenhet från Cityveterinärerna i Lund. 

Alicia Malm

Djurvårdare på utökad nivå

Alicia har studerat på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara. Alicia har under sina studier gjort praktik hos oss, men nu är hon klar med sin utbildning och vi är glada att ha henne i vår personalstyrka.