Cityveterinären är en privatägd klinik i centrala Malmö. Sommaren 2011 öppnade vi våra dörrar för sydvästra Skånes husdjur och deras ägare.

Vi strävar efter att vara en nära och personlig klinik som erbjuder kvalitativ djursjukvård till ett rimligt pris. Vi vill att Du och Ditt husdjur ska känna Er trygga och välkomna hos oss.

Vi har veterinärer som är vidareutbildade inom olika medicinska områden, och vi har även ett gott samarbete med andra kliniker för att kunna erbjuda en så bred vård som möjligt.

Vi erbjuder bland annat hälsoundersökningar, röntgen, tandvård, mjukdelskirurgi, utredningar, foderförsäljning och rådgivning.

I vår shop säljer vi friskfoder och medicinska foder från Hill's, och Royal Canin. Vi säljer även fodertillskott, schampo och andra hund- och kattartiklar. Saknar du något i vår butik är det bara att säga till så tar vi hem det åt dig. OBS, vi tar ej emot kontanter pga säkerhetsskäl.

Tjänster

Röntgen

Röntgen är ett viktigt komplement till övriga undersökningar för att vi ska kunna ställa en korrekt diagnos. Vi använder oss av digital framkallning vilket innebär att vi snabbt kan läsa av bilderna och ägaren kan få ett utlåtande direkt på kliniken.

Läs mer

Tandvård

Många hundar och katter har problem med munnen och tänderna. Liksom hos människor kan det orsaka obehag och smärta. Därför rekommenderar vi att alla hundar och katter bör undersöka sina tänder minst en gång i sitt liv. Läs mer om de olika djurens tandproblem under respektive flik.

Läs mer

Provtagning

Blodprov
Vi har ett lab där vi kan analysera enklare blodprov. För större profiler skickar vi blodprov till Idexx lab i Tyskland och brukar få svar tillbaka på bara ett par dagar. 

Urinprov
Vi analyserar urinprov oftast medan ni väntar. Om du ska lämna in ett urinprov ska det helst inte vara mer än en timme gammalt för att vi bland annat ska kunna titta efter urinkristaller.

Öroncytologi
Om vi misstänker öroninflammation kommer vi att ta ut en öroncytologi för att kunna leta efter bakterier och svamp. Du får oftast svaret medan du väntar.

Hudskrap
Som en del i en hudutredning kan vi ta hudskrap för att leta efter parasiter.

Friskvård

Vaccinationer
Du är välkommen att boka tid för vaccinering av din hund, katt eller kanin.
Förutom de vanligaste vaccinerna har vi även vaccin mot rabies, leptospiros, herpes och borrelia.

Passutfärdande
Ska du resa med ditt djur? Vi hjälper dig att utfärda ett husdjurspass, rabiesvaccination och eventuell avmaskning. Tänk på att det är ditt ansvar som djurägare att ta reda på vilka krav som gäller för resa till och från det aktuella landet.

ID-märkning
Enligt lag måste alla hundar i Sverige vara ID-märkta och sedan registreras i Jordbruksverkets Hundägarregister. Det finns inget krav på att katter ska ID-märkas, men det är lättare att hitta ägaren till en bortsprungen katt om den är märkt. Man kan välja mellan örontatuering eller mikrochip, men om du ska resa utomlands med ditt djur krävs märkning med mikrochip.

Kloklipp
Vi hjälper dig gärna att klippa klorna på ditt djur. Det går bra att ringa till kliniken och boka en tid.
Vissa djur är mycket nervösa och oroliga när de ska klippa klorna, det kan då vara nödvändigt att sedera djuret. Ring oss för mer information.

Rakning av tovor
Ibland händer det att katter som varit bortsprungna kommer hem med tovor i pälsen. Dessa kan vara mycket obehagliga för katten och gör ont om man försöker kamma ut dem. Vi kan hjälpa dig att raka bort tovorna. Ring oss för mer information.

Statistik över behandlade djur 2014

Hund
55%
Katt
41%
Smådjur
4%

Senaste Nytt  

Lördagsöppet

Från och med lördagen den 12 september kommer vi även att ha öppet på lördagar för framför allt akutfall och...

INFO ONLINEBOKNING Covid-19

För att bättre kunna planera bokningar under COVID-19 har vi valt att tillfälligt ta bort onlinebokning av 10-minutters konsultationer som...

LJUDRÄDSLA HOS HUND

(även andra djur blir rädda och de flesta av tipsen som följer kan tillämpas oavsett om det är en hund,...